Gewoon Wij

gewoonwij blog gezin -3

Wie zijn we? Dat is de vraag waar je hier een antwoord op krijgt.

Wij zijn Joeri (°16/04/1986) en Kimberley (°5/03/1989) en zijn getrouwd op 13 juli 2013.
Samen met onze 4 kinderen vormen wij een christengezin uit het Waasland (België).
Uiteraard hebben onze 4 kinderen zijn Lucas (°12/2008), Thibeau (°02/2010), Victor (°12/2013) en Charlotte (°11/2015).

Samen zijn we ook eigenaar van de opstartende webshop Houten Spel (zie link in het menu).

Ik, Kimberley, ben diegene die blogt. Ik ben altijd thuisblijfmama geweest, al heb ik wel 2 jaar als onthaalmoeder gewerkt. Mijn grote passie zijn mijn kinderen en hun opvoeding. Daar bewust mee bezig zijn is dan ook een logisch gevolg. Dragen, (lang)borstvoeden, wasbare luiers, thuisonderwijs, … zijn daar allemaal onderdeel van. Stuk voor stuk bewuste keuzes.

Ik ben een aantal jaar geleden beginnen bloggen (op een andere blog) om mijn gedachten van me af te schrijven. Onze oudste zoon van heeft autisme, gilles de la tourette en ontwikkelingsdysfasie. Ook bij de middelste zoon zijn er vermoedens van mogelijks een vorm van autisme en tevens ook de jongste zoon kreeg na onderzoeken de zin ‘een ernstig vermoeden van autisme’ in zijn verslag maar door zijn jonge leeftijd wachten zo nog even af met diagnotiseren. Door al die extra zorgen waren er heel wat obstakels en moeilijkheden en door deze van me af te schrijven, kon ik er wat afstand van nemen en er beter mee omgaan. Intussen is de blog stevig veranderd. Met de verandering van gewoon onderwijs naar thuisonderwijs ging het accent vooral daarop liggen. Toch blijven ook andere onderwerpen aan bod komen. Vandaar ook ‘thuisonderwijs en meer’.

Ondertussen kreeg ikzelf ook de diagnose autisme, iets wat vele dingen duidelijk maakte. Ik ben niet te verlegen om daar over te praten dus als je daar vragen over moest hebben kan je me gerust mailen.

Naast het bloggen probeer ik ook af en toe te gaan hardlopen, nu ja veel stelt dat nu ook weer niet voor. Verder probeer ik te helpen daar waar het kan, maar mij gezin staat steeds op nummer 1. Samen een uitstap, samen dingen doen, … Gewoon Wij is een hecht gezin en waar je eentje ziet, zal je doorgaans ook de 5 andere zien.

Heb je vragen, opmerkingen, tips, wil je samenwerken, iets vertellen, … het maakt niet uit. Je kan steeds mailen naar kimberley@gewoon-wij.be of je kan gebruik maken van het contact formulier.

Advertenties

Een reactie op “Gewoon Wij

 1. Beste Kimberly,

  Toevallig kwam ik op je blog terecht en ik was geraakt door de drive waarmee je het thuisonderwijs voor je kinderen aanpakt. Zelf ben ik ondertussen vanuit mijn vak bezig om kinderen op een leuke en goede manier rekenonderwijs te bieden. Ondertussen geef ik vormingen aan leerkrachten voor gewoon en buitengewoon onderwijs en heb ik aantrekkelijke spelmaterialen ontwikkeld voor alle te automatiseren rekenvaardigheden. Sinds december zijn we gevestigd in de Ankerstraat (Sint-Niklaas). Omdat ik weet hoeveel werk het is om alles uit zoeken en omdat ik het zo jammer vind dat de keuze is gekomen omdat je zoontje overal uit de boot leek te vallen, wil ik je graag mijn rekenspelletjes geven voor je kids. Als je het graag wil, mag je van mij ook de vormingen komen volgen rond de rekendiddactiek. Al denk ik dat dat moeilijk is, omdat dit in de week tijdens het schooljaar is.

  Dit is misschien een raar voorstel van een vreemde, maar mijn mama die net als ik als psycholoog altijd in het buitengewoon onderwijs heeft gewerkt voor kinderen met ASS, heeft me altijd geleerd om anderen te helpen. Ik vind wat je doet voor je kinderen zo geweldig, dat ik graag mijn steentje wil bijdragen om iets te verlichten. Mijn vormingen en materialen slaan onverwacht zo sterk aan, dus het is zeker niet mijn bedoeling dat jij daar iets voor in de plaats doet. Je verhaal over je oudste zoontje, dat zoveel meer bereikte dan was voorspelt, is ook mijn insteek van de vormingen. Hoewel leerkrachten echt ongelooflijk hun best doen, is het vaak door slechte didactiek opgelegd door methodes, dat kinderen uit de boot vallen. Ik probeer leerkrachten in mijn vormingen wiskunde te laten beleven vanuit de ontwikkeling van een kind.

  Als je zin heb om eens langs te komen, spreken we eens af. Dan kan je kiezen en geef ik je een setje MAB materiaal met een blok tot 1000 mee (daardoor was ik echt getroffen). Ik heb ook nog ontzettend veel gekochte rekenspelletjes die ik eens ging weggeven, maar misschien kan je ze gebruiken. Op mijn website (www.leerstudio.be) vind je alvast wat meer info.

  Met vriendelijke groeten,

  Line

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s